Masterclass interpretatie met Hans Peter Janssens & Hilde Norga

Hans Peter Janssens studeerde zang aan het Stedelijk Muziek Conservatorium van zijn geboortestad Brugge.

Hij vervolgde zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium Gent. Daarna vervolmaakte hij zich nog verder aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen en aan de Music Academy of the West Santa Barbara (USA). Hij behaalde de Prix d’espoir op het Concours International de Chant Clermont-Ferrand (F).

In Londen trad hij ondermeer op van oktober 2000 tot juli 2003 (langst opeenvolgende vertolker ooit in Londen) in de hoofdrol van Jean Valjean in Les Misérables in het Palace Theater op West End. Hij werd er ook gevraagd voor het London Concert for Peace in het Drury Lane Theatre, waar hij naast beroemde namen als Dame Judi DenchSir Ian McKellenJohn Barrowman en Sir Alan Ayckbourn stond.

 

Lees meer

Fotocredits: Govert de Roos

 

 

 

 

 

(c) Pierre Moeremans

Zangeres/actrice Hilde Norga begon haar carrière op zestienjarige leeftijd bij de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Na rolletjes in Jesus Christ Superstar, Evita, West Side Story, Me and My Girl en My Fair Lady trok zij naar Londen. Nog tijdens haar studies daar maakte Hilde haar debuut op de Londense West End in het ensemble en als understudy voor de rol van Ellen in Miss Saigon.

 

Terug in België speelde zij Florence in Chess. Later gaf een beurs, die zij won naar aanleiding van de eerste plaats in het RTL4-televisieprogramma A Star is Born, haar de kans om in New York te gaan studeren. Hilde schitterde intussen in tal van grote musicalklassiekers en speelde Grizabella in Cats, Anita in West Side Story, Lucy in Jekyll & Hyde, Fantine in Les Misérables zowel in Antwerpen als in Londen, Elisabeth in Zaad van Satan, Nina in Dracula, mevrouw Pot in de Disney-musical Beauty and the Beast en in Daens.

Lees meer

 

Datum & Uren

Auditie: zondag 3 maart 2013 (individueel uur)

Masterclass: zondag 17 maart 2013 van 10u t.e.m. 16u30

Plaats

Fakkeltheater te Antwerpen:
Reynderstraat 7
2000 Antwerpen

Leeftijd

Vanaf 14 jaar.

 

 

Voor deze Masterclass werken we met een voorronde: Mensen die wensen deel te nemen aan de Masterclass schrijven zich in voor de auditie en betalen € 25.

  • Als je geslaagd bent voor de auditie mag je meedoen aan de Masterclass en betaal je het resterende bedrag van € 100.
  • Als je niet geslaagd bent voor de auditie geld je auditie-kaart als publiekskaart en mag je gratis in het publiek zitten tijdens de Masterclass.

Ben je nog te jong of zijn de plaatsen al volzet?

Je kan je ook onmiddellijk inschrijven voor een publieksplaats. Voor € 25 mag je de Masterclass volgen vanuit het publiek. Hier kan je ook heel wat nuttige tips opsteken. Schrijf  je in en kies voor de optie publiekskaart.

Naam:

Geboortedatum:

E-mail:

Ervaring:

Motivatie: