Auditie training met Frank van Laecke

Frank Van Laecke

 

 

Frank Van Laecke bouwde als auteur en regisseur een rijk en internationaal palmares op . Hij behaalde tal van onderscheidingen in binnen- en buitenland, waaronder een nominatie voor de Britse Laurence Olivier Award.

 

Naast het schrijven van succesreeksen voor de VRT, zette frank, onder impuls van Linda Lepomme, zijn eerste echte professionele stappen als regisseur bij de Musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.

Sedertdien regisseert hij voor theater, musical, opera, tv.

 

Hij was van 1997 tot en met 1999 artistiek directeur van Music Hall.

Hij regisseerde“Equus”  voor KNS Antwerpen.

In 2003 ging “The Prince of Africa” (muziek Dirk Brossé, verteller David –Poirot- Suchet) in première.

In het najaar van 2003 volgde “Santa”, een symfonisch kerstverhaal.

De productie stond een jaar later in het Beacon Theatre, Broadway, New York.

Samen met Dirk Brossé en Paul Berkenman schreef Frank de musical “Sacco & Vanzetti” .

 

Hij regisseerde de musicals “Hollywood by Night”, “Je Anne”, “Jesus Christ Superstar”, “Jubilee 15”, “She loves me”  (4 nominaties bij de Musical Awards) “Jekyll & Hyde”, “Annie”, “Oliver !” (nominatie beste regie), “Yours Anne”, “Rembrandt” (4 nominaties – 2 verzilverd), “The Sound of Music”, “My Fair Lady”, “Camelot”, “The King and I”, “Anatevka” (nominatie beste regie),“Tell me on a sunday” en “Domino” (publieksprijs 2012).

Op 15 september 2001 ging in Antwerpen “Kuifje en de Zonnetempel” in wereldpremière, een spectaculaire en avontuurlijke musical die hij samen met Dirk Brossé (muziek) en Seth Gaaikema (songteksten) schreef en regisseerde voor Tabas & Co in coproductie met Moulinsart. De Franstalige voorstelling van “Tintin, Le Temple du Soleil” (adaptatie Didier Van Cauwelaert) werd door het vaktijdsschrift “Télémoustique” uitgeroepen tot het beste Franstalige spektakel van 2002.

Kuifje was goed voor 8 nominaties bij de Vlaamse Musicalprijzen 2007, waarbij Frank die als beste regisseur won.

Hij regisseerde “Dracula” (10 nominaties Musicalprijzen waarvan 4 verzilverd waaronder die voor beste regie).

In oktober 2008 ging de musical “Daens” (Studio100) in première. Frank regisseerde de productie en schreef met Allard Blom script en liedteksten. Dirk Brossé componeerde de muziek. “Daens” werd door pers en publiek in de armen gesloten en was goed voor 13 nominaties voor de Musicalprijzen waarvan er liefst acht werden verzilverd. Frank werd uitgeroepen tot “beste regisseur” 2009.

De musical BEN X (naar het boek van Nic Bzlthazar – productie MVV) bracht musical naar een ander level. Juichende recensies voor deze eigenzinnige voorstelling over een jongen die aan autisme lijdt.

 

In 2006 ging Vanessa Van Durmes monoloog “Kijk mama, ik dans” (coproductie Swan Lake – Théâtre de la Ville Paris – La Rose des vents -Villeneuve d’Ascq). in première in Gent.  In 2007 ging de Franse versie“Regarde Maman , je danse”  in première in Théâtre de la ville in Parijs. De voorstelling werd door publiek en pers bejubeld en reist momenteel nog steeds tussen het UK, Australië, Frankrijk en Canada.

Frank regisseerde de opera’s La Bohème, La Traviata, Nabucco, Aida, Carmen, I Pagliacci, Cavaleria Rusticana, Don Pasquale, Die Entführung aus dem Serail, Faust, Tosca en Manon Lescaut en recentelijk Madama Butterfly, een productie die zowel door de pers als door het publiek werd bejubeld.

 

Najaar 2010 regisseerde Frank “Aida” voor NTG meteen daarna ging het theaterstuk “Masterclass” in première met Pia Douwes als Maria Callas. De productie kreeg, naast de unaniem lovende recensies,  een nominatie voor de Nederlandse Toneel Publieksprijs en werd geselecteerd voor het Theaterfestival.

 

Ook in 2010 volgde “Gardenia”, een onvergetelijke samenwerking met Alain Platel en Les Ballets c dela b. Na haar overweldigende  internationale première op het Festival van Avignon, reisde de productie tem juni 2012 de wereld rond en werd genomineerd voor de prestigieuze Olivier Award 2012.

 

 

 

Info op www.frankvanlaecke.be

 

 

 

Datum & Uren

zondag 9 februari 2014

13u t.e.m. 16u30

Plaats

Fakkeltheater te Antwerpen:
Hoogstraat 12
2000 Antwerpen

Leeftijd

Vanaf 14 jaar.

Prijs

Deelname 125 EUR

Publiekskaart 25 EUR

 

 

Ben je nog te jong of zijn de plaatsen al volzet?

Je kan je ook inschrijven voor een publieksplaats. Voor € 25 mag je de Masterclass volgen vanuit het publiek. Hier kan je ook heel wat nuttige tips opsteken. Schrijf  je in en kies voor de optie publiekskaart.

Naam:

Geboortedatum:

E-mail:

Ervaring:

Motivatie:

Op basis van Motivatie zullen wij beslissen wie er deel kan nemen aan deze Masterclass.