JoMus vzw bestaat uit een jong en dynamisch team, dat de musicalcultuur in België wil stimuleren.

Na vele voorbereidingen zijn we in augustus 2012 gestart met ons eerste project :

a London Musical Experience!

Deze eerste summer school in België met leerkrachten van West End, Londen was een schitterende start waar we nog van nagenieten.

Sindsdien hebben we niet meer stil gezeten en de nieuwe projecten komen eraan samen met een prachtige nieuwe website. Wij kunnen alvast niet wachten om er weer in te vliegen! Neem snel een kijkje op onze pagina ‘stages’ en ‘uitstappen’ voor meer info!

In 2011 kreeg ik de kans om een tijdje in Londen te wonen. In die periode heb ik ontzettend van de bruisende musicalcultuur in deze boeiende stad kunnen genieten. Ik was overdonderd door het grote aantal en de kwaliteit van de musicals die daar avond na avond te bezichtigen waren.

Er waren ook twee heel speciale weken voor mij in London: een zomerstage op een prestigieus conservatorium voor o.a. musical. Hier kreeg ik les van leerkrachten die momenteel op West End in producties werken : van musicalsterren, tot muzikale leiders en regie-assistenten. Het was ontzettend verrijkend om samen te werken met mensen die er echt elke dag staan, op de droom-podia van West End.

Iets waar we in België alleen maar van konden dromen, tot voor kort … want met de stages London Musical Experience introduceerde JoMus de eerste internationale summer school in België rond musical,

 

met leerkrachten rechtstreeks van West End ! De stage biedt jullie een kans om samen te werken met leerkrachten van top-caliber en een uitgebreid lessenpakket waaronder dagelijkse privé-zangles. Een verblijf met alles erop en eraan, volpension en individuele kamers.

De London Musical Experience zal dit jaar 8 dagen duren i.p.v. 7 met op de laatste dag een spetterend concert in cc de Velinx waarop de verworven vaardigheden naar voor gebracht worden !

 

Voor de London Musical Experience mogen kandidaat deelnemers tussen 16 en 25 jaar zich aanmelden. Voor deelnemers jonger dan 16 en vanaf 12 jaar wordt er in parallel een voorbereidende stage georganiseerd : de

Jong Musical Experience.

Voor meer info kan je terecht op de pagina ‘stages’.

 

Hopelijk tot ziens/hoors op een van onze JoMus-projecten!

Nele

Directeur JoMus vzw